ABD büyüme verileri açıklandı | Ekonomi haberleri


ABD hükümeti yaptığı açıklamada, ABD'nin son çeyrekteki ekonomik büyümesinin yıllık yüzde 1,4'e hafif yukarı yönlü revize edildiğini söyledi. ABD ekonomisinin Ocak'tan Mart'a kadar yıllık %1,4 oranında büyüyerek 2022 baharından bu yana en yavaş üç aylık büyümeyi kaydettiği belirtildi. AP'nin bildirdiğine göre tüketici harcamaları ilk tahmin olan %2'den yalnızca %1,5 arttı. Ticaret Bakanlığı daha önce geçen çeyrekte gayri safi yurt içi hasılanın (ekonominin toplam mal ve hizmet üretimi) açıklandığını bildirmişti.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

ABD hükümeti yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin Ocak'tan Mart'a kadar yıllık yüzde 1,4 oranında büyüdüğünü ve bunun 2022 baharından bu yana en yavaş üç aylık büyüme olduğunu söyledi. AP'nin bildirdiğine göre tüketici harcamaları ilk tahmin olan %2'den yalnızca %1,5 arttı.

Ticaret Bakanlığı daha önce gayri safi yurt içi hasılanın (ekonominin toplam mal ve hizmet üretimi) geçen çeyrekte %1,3 arttığını tahmin etmişti.

İlk çeyrekteki GSYİH büyümesi, 2023'ün son üç ayındaki %3,4'lük güçlü rakamlara göre keskin bir düşüş gösterdi. Ancak bugün yayınlanan rapor, Ocak ile Mart arasındaki yavaşlamanın temel olarak iki faktörden kaynaklandığını gösteriyor: ithalattaki artış ve ihracattaki artış. stoklarda azalma.

İthalat ilk çeyrekte büyümenin 0,82 puan geriledi. Düşük hisse senetleri yüzde 0,42 puan düştü.

Çoğu ekonomist büyümenin bu çeyrekte hızlandığına inanıyor. Oxford Economics'ten ABD'li ekonomist Matthew Martin, Amerikalı tüketicilerin devam eden harcamalarının etkisiyle Nisan'dan Haziran'a kadar yıllık büyüme oranının %2 civarında olacağını tahmin ediyor. Atlanta Federal Reserve Bank tarafından üretilen bir tahmin aracında oran %3 olarak belirlendi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir